Trápi vás vysoká spotreba energii vo Vašej gastro prevádzke?


Gastronómia je vo všeobecnosti veľmi energeticky náročnou oblasťou a preto je v súčasnosti veľmi ohrozená prudko rastúcimi cenami energií. Mnohé reštaurácie a hotely už teraz bojujú o prežite a návrat k bežným cenám energií sa v blízkej budúcnosti bohužiaľ nedá očakávať. 



Začínajú byť narastajúce náklady pre Vás likvidačné?


S našou službou „Prvá pomoc na likvidačné energetické náklady“ Vám ponúkame profesionálnu energetickú optimalizáciu, čiže ako minimalizovať Vaše náklady na energie výrobou čo najväčšieho množstva vlastnej elektriny, ako aj redukciou tej spotrebovanej.



Prečo práve my ?

Spoločnosť GastroMarket je už 20 rokov poprednou spoločnosťou v oblasti gastro technológií s bohatými skúsenosťami s plánovaním a realizáciou profesionálnych kuchýň. Detailne poznáme kuchynské  technológie a vieme presne identifikovať, ktoré zariadenia majú najväčší potenciál úspory energie. Zároveň sme nadšenci fotovoltiky a s divíziou SolarMarket pôsobíme ako distribútor meničov značky Growatt a solárnych panelov AKCOME. Na plánovanie fotovoltických systémov používame vedúci plánovací a simulačný softvér PV*Sol Premium, ktorý umožňuje vytváranie realistických simulácii pre profesionálne plánovanie solárnych elektrární.

Obráťte sa na nás radi Vám zodpovieme všetky vaše otázky

Sme dostupný v čase od 9:00 do 17:00

Ako na to ?


1. Krok služby: 

Energetická analýza

V prvom rade skontrolujeme možnosti inštalácie „lokálnej fotovoltickej elektrárne“ (FVE) vo Vašej prevádzke. Vypracujeme Vám profesionálnu 3D vizualizáciu inštalácie panelov a vďaka našej 20 ročnej skúsenosti s gastrotechnikou Vám vieme vypracovať simuláciu celoročnej výroby FVE s realistickým profilom spotreby energie a návratnosti. V prípade, že podmienky znemožňujú inštaláciu lokálnej FVE, ešte stále je možné realizovať takzvanú „zdieľanú FVE“, pri ktorej sa FVE inštaluje na jednom mieste, ale vyrobená elektrina sa čerpá na odlišnom mieste, napríklad vo Vašej prevádzke. Ako ďalší krok kontrolujeme spotrebu existujúcej varnej technológie v kuchyni a stav údržby spotrebičov, ako poškodené tesnenia alebo zanesené výmenníky tepla a pod., ktoré zapríčiňujú zvýšenú spotrebu.



2. Krok služby: 

Návrh energetickej optimalizácie:

Vypracujeme návrh pre inštaláciu FVE a prípadné nutné zmeny v lokálnej elektroinštalácii pre optimálnu integráciu FVE. Po identifikovaní najnehospodárnejších spotrebičov navrhneme výmenu za modernejšie a energeticky úspornejšie. Všeobecne sa napríklad odporúča výmena elektrických „platničkových“ sporákov za moderné indukčné sporáky alebo optimalizácia osvetlenia. V prípade potreby navrhneme aj organizačné zmeny v  kuchyni, aby sa predovšetkým oddelili termické a chladiace stroje a definujeme prípadnú nutnú údržbu existujúcej technológie. 



3. Krok služby: 

Realizácia energetických optimalizácii:

Po schválení rozpočtu a zmien Vám na kľúč zrealizujeme plánovaný projekt FVE s potrebnou revíznou správou a pomôžeme Vám aj pri legislatívnom procese pripojenia do distribučnej sústavy. Dodáme a namontujeme navrhnuté úsporné spotrebiče a zrealizujeme organizačné zmeny v kuchyni podľa nového projektu kuchyne. Vykonáme jednoducho všetky potrebné a Vami schválené zmeny, aby Vaša prevádzka ušetrila čo najviac výdavkov v čo možno najkratšom čase!